Τα 10 καλύτερα παραλίες στην Χαλκιδικής

Κατερίνα Παπαδοπούλου

• Ενημερώθηκε: 2024-08-19

Σύνοψη από τις καλύτερες λίστες για το παραλίες στην Χαλκιδικής, συνταγμένες και έρευνα από αξιόπιστες ιστοσελίδες και blogs. Περιλαμβάνει επιλογές όπως Παραλία Καβουρότρυπες, Τρανή Αμμούδα, Golden Beach, Παραλία Νικήτη, Xiropotamos Beach. Ας το εξερευνήσουμε μαζί!

1.Παραλία Καβουρότρυπες

Μια κρυφή παραδεισένια γωνιά για χαλάρωση και απομόνωση

Παραλία Καβουρότρυπες
  • Αξιολόγηση: 4,5/5 (6757 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Ελλάδα

  • Υπηρεσία κρατήσεων:

    όχι

  • Περίοδος αιχμής:

    καλοκαίρι

  • Αξιοθέατα:

    Καταγάλανα νερά, λευκή άμμος, απομονωμένη τοποθεσία

  • Μέτρα ασφαλείας:

    Δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες

Οι απαράμιλλοι Καβουρότρυπες σας καλούν για μια ανεπανάληπτη εμπειρία παραμυθένιας ομορφιάς! Τα κρυστάλλινα νερά και η απαλή αμμουδιά σας υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και ανανέωσης, μακριά από την πολυκοσμία και το άγχος της καθημερινότητας. Επιλέξτε μια πρωινή ώρα για να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη αυτού του μαγευτικού τοπίου. Εξοπλιστείτε με την ομπρέλα σας ή χαλαρώστε στις άνετες ξαπλώστρες του οργανωμένου beach bar, απολαμβάνοντας δροσερά ποτά και απολαυστικά σνακ.

Αν όμως αναζητάτε μια πιο πολυσύχναστη και γεμάτη ζωή παραλία, οι Καβουρότρυπες έχουν και κάτι για εσάς. Τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, το beach bar μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό κέντρο διασκέδασης, με μουσική, χορό και πολύ κέφι. Αφεθείτε στους παλμούς της νυχτερινής ζωής και απολαύστε αξέχαστες στιγμές με την παρέα σας ή με νέες γνωριμίες. Οποιαδήποτε ώρα και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τις Καβουρότρυπες, σας εγγυόμαστε μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 17 καφετέριες στην Χαλκιδικής

2.Τρανή Αμμούδα

Παράδεισος για κολύμπι και ηλιοθεραπεία

Τρανή Αμμούδα
  • Αξιολόγηση: 4,6/5 (2607 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Ελλάδα

  • Υπηρεσία κρατήσεων:

    ναι

  • Αξιοθέατα:

    Κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμος, γραφικά σπίτια

  • Μέτρα ασφαλείας:

    Ναυαγοσώστης, σήμανση

Γαλάζια νερά, σχεδόν απάνεμα, ιδανικά για οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών! Η Τρανή Αμμούδα σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα. Απολαύστε τον ήλιο κάτω από τις άνετες ομπρέλες που παρέχονται με μόλις 10€ για όλη την ημέρα ή χαλαρώστε στο beach bar παρέα με ένα δροσιστικό ρόφημα. Ο χώρος διαθέτει δωρεάν parking, χωρίς σκιά, για την άνεση όλων.

Μια απέραντη παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα νερά απλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Τα beach bar, αν και αυξάνονται σε αριθμό με τα χρόνια, εξακολουθούν να προσφέρουν άφθονο χώρο για τις ομπρέλες σας. Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη μέρα δίπλα στο κύμα, στη μαγευτική Τρανή Αμμούδα!

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 21 ξενοδοχεία στην Χαλκιδικής

3.Golden Beach

Επίγειος παράδεισος για χαλάρωση και διασκέδαση

  • Αξιολόγηση: 4,3/5 (1584 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Δήμος Παλλήνης Χαλκιδικής 630 85, Ελλάδα

  • Υπηρεσία κρατήσεων:

    όχι

  • Τιμή εισιτηρίου:

    null

  • Περίοδος αιχμής:

    Καλοκαίρι

  • Αξιοθέατα:

    Κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμος, πευκοδάσος

  • Εκδηλώσεις:

    null

  • Μέτρα ασφαλείας:

    Ναυαγοσώστης

Η Golden Beach, ένα μικρό παράδεισο στη Χαλκιδική, σας προσκαλεί να αναζωογονηθείτε στα κρυστάλλινα νερά της και να νιώσετε την απαλή άμμο στα πόδια σας. Αποδράστε από τη ρουτίνα και χαρίστε στον εαυτό σας μια μέρα χαλάρωσης και ηρεμίας σε αυτή την εκπληκτική παραλία. Με τη μοναδική ομορφιά της, η Golden Beach είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμη τη Golden Beach, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Εμπνεύστε τις αισθήσεις σας με την εκπληκτική θέα, βυθιστείτε στην αύρα της απόλυτης χαλάρωσης και γίνετε μάρτυρες της γαλήνιας αρμονίας της φύσης. Αφεθείτε στη μαγεία της Golden Beach και ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία, διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη.

4.Παραλία Νικήτη

Ένας μικρός παράδεισος στη χερσόνησο της Σιθωνίας

  • Αξιολόγηση: 4,4/5 (1082 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Ελλάδα

  • Υπηρεσία κρατήσεων:

    ναι

  • Περίοδος αιχμής:

    Καλοκαίρι

  • Αξιοθέατα:

    Γαλάζια σημαία, καταγάλανα νερά, χρυσή αμμουδιά

  • Μέτρα ασφαλείας:

    Ναυαγοσώστης, σήμανση, οργανωμένη παραλία

Η χρυσαφένια αμμουδιά της Νικήτης, ένας παραθαλάσσιος παράδεισος που εκφράζει το μεσογειακό μεγαλείο, απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Απολαύστε την ελευθερία να διαλέξετε τον ιδανικό σας χώρο, ανάμεσα στην οργανωμένη άνεση των beach bar ή στην ιδιωτικότητα του ελεύθερου χώρου. Τα κρυστάλλινα νερά αντανακλούν την αίγλη του ηλιοβασιλέματος, δημιουργώντας ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, χαρίζοντάς σας αξέχαστες στιγμές.

Εύκολα προσβάσιμη από τη Θεσσαλονίκη, η παραλία Νικήτης αποτελεί τον τέλειο προορισμό για οικογένειες που αναζητούν μια ήρεμη και καθαρή παραλία. Οι αμμόλοφοι, σαν απαλοί φύλακες, προστατεύουν την ακτή από τον αέρα, δημιουργώντας ένα καταφύγιο γαλήνης και χαλάρωσης. Ανακαλύψτε τα μαγευτικά νερά, ξεκουραστείτε κάτω από τον ζεστό ήλιο και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Η παραλία Νικήτης σας προσκαλεί να απολαύσετε την αξεπέραστη ομορφιά της φύσης και να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία διακοπών.

5.Xiropotamos Beach

απολαυστική εμπειρία κολύμβησης για όλους

Xiropotamos Beach
  • Αξιολόγηση: 4,6/5 (766 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Ελλάδα

  • Υπηρεσία κρατήσεων:

    όχι

  • Περίοδος αιχμής:

    καλοκαίρι

  • Αξιοθέατα:

    ήρεμα νερά, ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες

  • Μέτρα ασφαλείας:

    ναυαγοσώστης

Μια κρυστάλλινη όαση λίγο έξω από την Ιερισσό, το Xiropotamos Beach ξετυλίγεται σε ένα πανέμορφο πανόραμα. Τα καθαρά, ζεστά νερά του αγκαλιάζουν λευκή αμμουδιά, υπόσχοντας στιγμές χαλάρωσης και δροσιστικής αναζωογόνησης. Ο αέρας, που πάντα ανανεώνεται, δημιουργεί μια ευχάριστη αύρα, ενώ ο βράχος που υψώνεται στο βόρειο άκρο προσθέτει μια πινελιά θεατρικότητας στο ειδυλλιακό σκηνικό.

Είτε αναζητάτε την ηρεμία του νερού είτε την αδρεναλίνη των κυμάτων, το Xiropotamos Beach προσφέρει την ιδανική επιλογή. Απολαύστε τη ζεστασιά του ήλιου κάτω από την προστασία ομπρέλας ή χαλαρώστε σε μια από τις άνετες ξαπλώστρες. Το τοπικό κατάστημα θα σας προσφέρει δροσιστικά ποτά και νόστιμα σνακ, συμπληρώνοντας την αξεπέραστη εμπειρία σας σε αυτή την ειδυλλιακή παραλία. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω ενός βατού χωματόδρομου, καθιστώντας αυτό το κρυμμένο παράδεισο εύκολα προσβάσιμο για όλους. Επισκεφθείτε το Xiropotamos Beach και αφεθείτε στη γοητεία της απαράμιλλης ομορφιάς του.

6.Παραλία Τορώνης

Παραλία Τορώνης
Η παραλία της Τορώνης είναι μια μαγευτική ακτή, ένας επίγειος παράδεισος που μαγεύει τους επισκέπτες με τα κρυστάλλινα νερά της. Το βαθύ μπλε της θάλασσας, που αντικατοπτρίζει τον γαλάζιο ουρανό, δημιουργεί ένα εκπληκτικό θέαμα που κόβει την ανάσα. Η ακτή είναι καλυμμένη με απαλή, λευκή άμμο, που αγκαλιάζει τα πόδια σαν μια ζεστή αγκαλιά.

Η παραλία της Τορώνης προσφέρει μια ποικιλία από δραστηριότητες, όπως κολύμπι στα ήρεμα νερά, καταδύσεις για ανακάλυψη των κρυμμένων θησαυρών του βυθού και θαλάσσια σπορ για τους πιο περιπετειώδεις. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν κάτω από τον ήλιο σε άνετες ξαπλώστρες, απολαμβάνοντας το απαλό αεράκι και τον ήχο των κυμάτων που σκάνε στην ακτή. Με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματά της, η παραλία της Τορώνης είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

7.Salonikiou Beach

Salonikiou Beach
Στην καρδιά της Χαλκιδικής, ανάμεσα στην Αμμουλιανή και την Τρυπητή, απλώνεται η εκθαμβωτική παραλία του Σαλωνικιού με την αργυρή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της. Αναζωογονηθείτε στις παραδεισένιες ακτές της, αντλήστε ενέργεια από την ζωντάνια της και χαθείτε στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Ελάτε στην Χαλκιδική και ζήστε την εμπειρία μιας παραλίας κοσμικής ομορφιάς. Η παραλία του Σαλωνικιού μαγεύει με τα υπέροχα νερά της, γεμάτα με υδάτινες χαρές και περιπέτειες. Χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές αληθινής χαλάρωσης και ανανέωσης, καθώς βυθίζεστε στην γαλήνια ατμόσφαιρα της παραλίας.

8.Παραλία Μάρμαρα

Παραλία Μάρμαρα
Μια απέραντη αμμουδιά αγκαλιάζει τα ξενοδοχεία του Πόρτο Κάρας, στη Μελίτωνα της μαγευτικής Σιθωνίας. Αφέσου στη γαλήνη και την ηρεμία που αποπνέει, καθώς χαζεύεις τη μαγευτική θέα προς τη δεξιά μεριά του Νέου Μαρμαρά.

Ήρεμα νερά, ιδανικά για βουτιές, σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Ο δρόμος προς την παραλία περνά μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ωστόσο, εάν δεν έχεις πρόσβαση, μπορείς να αφήσεις το όχημά σου στο τέλος της παραλίας του Νέου Μαρμαρά και να περάσεις απέναντι τον ποταμό που τη διασχίζει.

9.Παραλία Τρίγλιας

Παραλία Τρίγλιας
Εξερευνήστε την παραδεισένια παραλία της Τρίγλιας, έναν κρυμμένο θησαυρό που σας καλεί να χαλαρώσετε μακριά από το πλήθος. Με την απαλή αμμουδιά της, τα κρυστάλλινα νερά της και την ηρεμία της, αυτή η γαλήνια όαση υπόσχεται μια αποδράσεις από την καθημερινότητα. Αφεθείτε στην αγκαλιά της φύσης, απολαύστε την άγρια ομορφιά της και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις σ' αυτό το μαγευτικό καταφύγιο.

Η παραλία της Τρίγλιας, ένα ανεκτίμητο διαμάντι της ελληνικής ακτογραμμής, προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για στιγμές ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Με βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και μια μαγευτική θέα, η παραλία αυτή σας προσκαλεί να χαλαρώσετε, να αναζωογονηθείτε και να ανανεωθείτε. Απολαύστε τη μαγευτική θέα του απέραντου γαλάζιου ουρανού, καθώς αυτό συναντά τα κρυστάλλινα νερά, δημιουργώντας έναν πίνακα απαράμιλλης ομορφιάς.

10.Παραλία Αι Γιάννης

Παραλία Αι Γιάννης
Γαληνή παραλία για απόλυτη χαλάρωση!

Βυθιστείτε στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Άη Γιάννη στη μαγευτική Σιθωνία. Απολαύστε την απόλυτη ηρεμία, καθώς τα γαλήνια νερά παραμένουν ανεπηρέαστα ακόμα και από τους νοτιάδες ανέμους. Αφήστε το σώμα και το μυαλό σας να ηρεμήσουν, καθώς τα κύματα ψιθυρίζουν απαλά στην ακτή. Με την περιορισμένη πρόσβασή της, η παραλία αυτή προσφέρει μια απομονωμένη όαση ηρεμίας, όπου μπορείτε να απολαύσετε την αληθινή μαγεία της Μεσογείου.
Προτάσεις αναρτήσεων