λίστα 24 εκκλησίες στην Πιερίας

Μαρία Αντωνίου

• Ενημερώθηκε: 2024-08-14

Σύνοψη από τις καλύτερες λίστες για το εκκλησίες στην Πιερίας, συνταγμένες και έρευνα από αξιόπιστες ιστοσελίδες και blogs. Περιλαμβάνει επιλογές όπως Ιερός ναός Αγίας Φωτεινής, Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως, Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίας Αικατερίνης, Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου. Ας το εξερευνήσουμε μαζί!

1.Ιερός ναός Αγίας Φωτεινής

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Αγίου Φωτίου θα σου μείνει αξέχαστη!

Ιερός ναός Αγίας Φωτεινής
  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (1595 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Παραλία 601 00, Ελλάδα

  • Πλεονεκτήματα:

    Ναός εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, με ιστορικό παρελθόν και όμορφο περιβάλλον.

  • Μειονεκτήματα:

    Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, μικρός ναός που γεμίζει εύκολα, ίσως υπερβολικά στολισμένος

  • Ναός
  • Αρχιτεκτονική
  • Ιστορία
  • Παραλία
  • Θρησκεία
Ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Αγίας Φωτεινής δεσπόζει αγέρωχα στο κέντρο της γραφικής Παραλίας. Η επιβλητική του όψη προκαλεί δέος στους επισκέπτες, που προσελκύονται από την ακαταμάχητη γοητεία του. Χτισμένος σε προνομιακή θέση δίπλα στα γαλάζια νερά, ο ναός μοιάζει να επιπλέει πάνω στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.

Εσωτερικά, ο ναός της Αγίας Φωτεινής αποκαλύπτει ένα θείο καμβά γεμάτο με εκπληκτικές αγιογραφίες και περίτεχνα ξυλόγλυπτα. Το άρωμα του λιβανιού αιωρείται στον αέρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης. Για τους πιστούς της περιοχής, ο ναός της Αγίας Φωτεινής είναι ένας φάρος ελπίδας και πίστης, ένας τόπος όπου μπορούν να βρουν παρηγοριά και να συνδεθούν με το θείο.

2.Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Ένας ιστορικός ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, προσφέροντας πνευματική γαλήνη και σύνδεση με την τοπική κοινότητα

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου
  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (318 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Αγίου Νικολάου, Λιτόχωρο 602 00, Ελλάδα

  • Πλεονεκτήματα:

    Κοντινή απόσταση από το κέντρο του Λιτόχωρου, προσβάσιμη τοποθεσία, ιστορική σημασία

  • Μειονεκτήματα:

    Μικρό μέγεθος, περιορισμένος χώρος στάθμευσης, μπορεί να είναι πολύβουη κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών

  • Ιερός Ναός
  • Άγιος Νικόλαος
  • Λιτόχωρο
  • Θρησκευτικός Τουρισμός
  • Πνευματικότητα
Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στον Λιτόχωρο δεσπόζει μεγαλοπρεπής, λαμπερός σαν φάρος της Ορθοδοξίας. Αφιερωμένος στον ναυτικό πολιούχο, τον Άγιο Νικόλαο, ο ναός αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Η επιβλητική του αρχιτεκτονική μαρτυρά την βαθιά πίστη των ανθρώπων της περιοχής, ενώ ο αριστοτεχνικός του διάκοσμος κεντρίζει τα βλέμματα κάθε επισκέπτη.

Στο εσωτερικό του ναού, μια κατανυκτική ατμόσφαιρα αγκαλιάζει τους πιστούς. Η εικονογράφηση είναι αριστουργηματική, με ζωντανές απεικονίσεις αγίων και βιβλικών σκηνών. Η πρόσβαση είναι εύκολη, χάρη στην κεντρική τοποθεσία του ναού, ενώ η πιάτσα ταξί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα εξυπηρετεί όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο μεταφοράς. Ανοιχτός τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου προσκαλεί τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την πνευματική καρδιά του Λιτοχώρου.

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 17 εστιατόρια στην Πιερίας

3.Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως

Η μητρόπολη που αγναντεύει τον κάμπο της Πιερίας

Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως
  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (225 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Ειρήνης 9, Κατερίνη 601 00, Ελλάδα

  • Πλεονεκτήματα:

    Κεντρική τοποθεσία, πανέμορφη αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία

  • Μειονεκτήματα:

    Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης, περιορισμένες ώρες λειτουργίας, μικρό μέγεθος

  • Ιερός Ναός
  • Θεία Ανάληψη
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Ορθόδοξη Εκκλησία
Ο επιβλητικός Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως δεσπόζει μεγαλοπρεπώς στο κέντρο της Κατερίνης, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την πνευματική ζωή της πόλης. Στην ευρύχωρη αίθουσά του, ο ναός υποδέχεται πλήθος πιστών για λειτουργίες και μυστήρια, προσφέροντας στιγμές κατάνυξης και ανάτασης. Βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένος σε κεντρική λεωφόρο, αν και η έλλειψη χώρων στάθμευσης απαιτεί από τους επισκέπτες να αναζητήσουν χώρο στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.

4.Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίας Αικατερίνης

Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίας Αικατερίνης
Στην καρδιά του παλαιού νεκροταφείου, ένας ιερός ναός αναδύεται ως όαση ειρήνης και ανάπαυσης για τους επισκέπτες. Η Αγία Αικατερίνη, με τον καμαρωτό τρούλο της και την επιβλητική αρχιτεκτονική της, προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο από την ταραχή της πόλης. Στο εσωτερικό, οι περίτεχνες τοιχογραφίες και οι περίτεχνοι πολυέλαιοι δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα, προσκαλώντας σε περισυλλογή και πνευματική ανάταση.

Αλλά η εκκλησία δεν περιορίζεται στον θρησκευτικό της ρόλο. Στους φιλόξενους χώρους της, λειτουργεί μια αίθουσα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν αρωματικό καφέ, να μοιραστούν ιστορίες και να συνάψουν φιλίες. Το ήρεμο περιβάλλον και η φιλική ατμόσφαιρα κάνουν την αίθουσα έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 28 καφετέριες στην Πιερίας

5.Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου

Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου στην Κατερίνη αποτελεί ένα στολίδι αρχιτεκτονικής που εντυπωσιάζει με την επιβλητική του παρουσία. Το κατάλευκο κτίσμα με τους περίτεχνους τρούλους και τις αψιδωτές στοές του δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και γαλήνης. Οι τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του ναού είναι αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης, που αφηγούνται με ζωντανά χρώματα τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου Λαζάρου.

Περπατώντας στα νέα κοιμητήρια της Κατερίνης, στον Άγιο Λάζαρο, νιώθετε την ηρεμία και την απέραντη ευγνωμοσύνη για τους αγαπημένους σας. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος με σεβασμό και ευαισθησία, με καταπράσινους χώρους που προσφέρουν γαλήνη και γαλήνη. Οι ταφόπλακες είναι διακριτικές και αρμονικά ενσωματωμένες στο περιβάλλον, δημιουργώντας μια αίσθηση ειρήνης και ηρεμίας.

6.Ιερός ναός Άγίου Νικολάου

Ιερός ναός Άγίου Νικολάου
  • Αξιολόγηση: 4,9/5 (29 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Σκοτεινά 601 00, Ελλάδα

  • Ώρα:

    Ανοιχτό όλο το 24ωρο

Το χωριό Σκοτεινά της Πιερίας έχει πάρει το όνομά του από τη σκοτεινή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Παρόλα αυτά, η πρόσβαση στο χωριό είναι δύσκολη, όμως ο επισκέπτης ανταμείβεται με μια υπέροχη θέα και αξιοθέατα, όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.

Χτισμένος σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου προσφέρει μια γαλήνια όαση μακριά από τη φασαρία της πόλης. Το εκκλησάκι διαθέτει μια γραφική αρχιτεκτονική και μια πλούσια ιστορία, η οποία προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβονται μέσα στα τείχη του.

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 22 ξενοδοχεία στην Πιερίας

7.Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
  • Αξιολόγηση: 4,6/5 (83 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Κ. Καραμανλή 16, Πλαταμώνας 600 65, Ελλάδα

Απολαύστε τη θεία χάρη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος!

Τολμήστε να εισέλθετε σε αυτή την ιερή обитель, που δεσπόζει επιβλητικά στην καρδιά του Πλαταμώνα, με τη χρυσή του τρούλα να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Αφήστε την αρχιτεκτονική του τέχνη να σας μαγέψει, καθώς η εκκλησία αυτή στέκει περήφανη, σαν αιώνιος φρουρός της πίστης μας. Απορροφήστε την ηρεμία και την γαλήνη του εσωτερικού της, όπου οι εικόνες αφηγούνται αιώνες χριστιανικής ιστορίας. Προσκυνήστε και νιώστε τη θεϊκή χάρη να σας αγκαλιάζει, καθώς αυτή η εκκλησία γίνεται το καταφύγιό σας στη θάλασσα της καθημερινότητας.

8.Ιερός Ναός Αγίου Σάββα

Ιερός Ναός Αγίου Σάββα
Θεοφώτιστος ναός στέκει αγέρωχος, αφιερωμένος στον μεγαλομάρτυρα Άγιο Σάββα, τον προστάτη των καρκινοπαθών και των γυναικών που ονειρεύονται να χαρίσουν ζωή. Η χάρη του Αγίου Σάββα ακτινοβολεί στο ιερό αυτό καταφύγιο, προσφέροντας παρηγοριά και ελπίδα στους πιστούς που αναζητούν θεϊκή παρέμβαση.

Για όσους αγωνίζονται με τον καρκίνο ή την υπογονιμότητα, ο Άγιος Σάββας γίνεται ο οδηγός τους στο μονοπάτι της πίστεως. Οι προσευχές των πιστών αντηχούν στα τοιχώματα του ναού, εκλιπαρώντας για τις θαυματουργές δυνάμεις του αγίου. Και όπως ο φάρος στέκεται αγέρωχος μέσα στη θύελλα, έτσι και ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα προσφέρει ένα ακλόνητο καταφύγιο πίστεως, όπου η ελπίδα αναγεννάται και η πίστη λάμπει.

Διαβάστε περισσότερα: λίστα 25 μπαρ στην Πιερίας

9.Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού

Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού
Ἐκπληκτικὸς καὶ μεγαλειώδης Ναὸς τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, μνημεῖο τῆς ὀρθόδοξης κληρονομιᾶς μας!

Δεσπόζει ὡς σύμβολο πίστεως εἰς τὸν τόπον ἡμῶν, με συνεχῆ ἐργασία μέχρι τὴν ἐξ ὁλοκλήρου ἀποπεράτωσίν του. Διώροφο οικοδόμημα, με ἡμιτελῆ τὸν ἐπάνω Ναό τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ὁ κάτω Ναός, ἀφιερωμένος εἰς τὴν Ὑπαπαντή, ἔχει ἱκανὸν μέγεθος διὰ τὴν τέλεσιν τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν, προσφέροντας πνευματικὴν γαλήνη καὶ περίλαμπρο περιβάλλον εἰς τοὺς εὐσεβεῖς προσκυνητάς.

10.Ιερός Ναός Παντανάσσης «Το Γενέσιον της Θεοτόκου»

Ιερός Ναός Παντανάσσης «Το Γενέσιον της Θεοτόκου»
**Επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό Παντανάσσης και Βιώστε το Θαύμα** Ο Ιερός Ναός Παντανάσσης, γνωστός και ως "Το Γενέσιον της Θεοτόκου", αποτελεί ένα εντυπωσιακό και ιερό μνημείο που αξίζει να εξερευνήσετε κατά την επίσκεψή σας. Ο μεγαλοπρεπής ναός μαγνητίζει τα βλέμματα με την κομψή αρχιτεκτονική του και το επιβλητικό του μέγεθος. Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική, προσκαλώντας σας σε έναν κόσμο γαλήνης και πνευματικής ανύψωσης.

Οι καλοφωνικοί ιερείς και οι εξαίσιοι ψάλτες δημιουργούν μια αρμονία που αγγίζει την ψυχή. Τα μελωδικά τους άσματα αντηχούν μέσα στον ναό, προκαλώντας δέος και εμπνέοντας μια αίσθηση ευλαβικής σύνδεσης. Είτε ως χώρος προσευχής είτε ως ιστορικό αριστούργημα, ο Ιερός Ναός Παντανάσσης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες.

11.Εκκλησία Άγιος Αθανάσιος

Εκκλησία Άγιος Αθανάσιος
  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (86 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Σιδηροδρομικού Σταθμού, Κατερίνη 601 00, Ελλάδα

Εκκλησία Άγιος Αθανάσιος: Ένας επίγειος παράδεισος για την πιο ιερή στιγμή της ζωής σας. Πέρα από τα όρια της πόλης, με ένα απέραντο αύλιο χώρο που εκτείνεται σαν ένα καταπράσινο χαλί, ο Άγιος Αθανάσιος σας προσκαλεί να ζήσετε μια εμπειρία παντοτινή. Απομακρυσμένος από την πολυκοσμία, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη, ένα ιδανικό σκηνικό για να ενωθείτε με τον έρωτα της ζωής σας ή να καλωσορίσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας σε ένα περιβάλλον άνεσης και κατάνυξης.

Το παρεκκλήσι αυτό αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με προσεγμένες λεπτομέρειες και αρμονική αισθητική. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με πανέμορφες αγιογραφίες που αφηγούνται θεϊκές ιστορίες, ενώ ο εξωτερικός χώρος μοιάζει με έναν κήπο της Εδέμ, με δέντρα που προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και ανθισμένα λουλούδια που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με μεθυστικά αρώματα. Επισκεφθείτε τον Άγιο Αθανάσιο και αφήστε τη μαγεία του να σας παρασύρει σε μια εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά σας.

12.Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Κατερίνης

13.Αγία Κόρη

Απολαύστε την ηρεμία της φύσης και την πανοραμική θέα στον Όλυμπο στην Άγια Κόρη.

  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (342 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Βροντού Πιερίας, Βροντού 601 00, Ελλάδα

  • Πλεονεκτήματα:

    Το ξενοδοχείο Άγια Κόρη βρίσκεται σε ήσυχη τοποθεσία, προσφέρει όμορφη θέα στον Όλυμπο και διαθέτει άνετα και καθαρά δωμάτια.

  • Μειονεκτήματα:

    Το Wi-Fi δεν είναι πάντα αξιόπιστο, το πρωινό είναι αρκετά απλό και το ξενοδοχείο απέχει λίγο από την πόλη.

  • Όμορφη θέα
  • Ήσυχη τοποθεσία
  • Άνετα δωμάτια
  • Μέτριο Wi-Fi
  • Απλό πρωινό

14.Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους

  • Αξιολόγηση: 4,9/5 (125 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Αγίου Χαραλάμπους 4, Κατερίνη 601 00, Ελλάδα

15.Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

16.Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

  • Αξιολόγηση: 4,8/5 (16 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Κίτρος Πιερίας 600 64, Ελλάδα

  • Ώρα:

    Κλειστά

17.Ιερός Ναός Αγίου Ευσταθίου

18.Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

19.Αγιος Γεωργιος Γανοχωρας

Αγιος Γεωργιος Γανοχωρας
  • Αξιολόγηση: 4,7/5 (32 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    Επαρ.Οδ. Κατερίνης-Ρυάκια 11, Γανόχωρα 601 00, Ελλάδα

20.Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου

21.Παρεκκλήσι Αγίου Αθανασίου

  • Αξιολόγηση: 5,0/5 (5 Review by google)
  • Διεύθυνση:

    XHR8+RX, Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας 600 63, Ελλάδα

22.Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Ρητίνης) Πιερίας

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Ρητίνης) Πιερίας

23.Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού

Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού

24.Πλαταμώνας Πιερίας

Πλαταμώνας Πιερίας
Προτάσεις αναρτήσεων